Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Jumatate din bancile romanesti utilizeaza Capone pentru colectarea debitelor

22 Octombrie 2009



Advantage Software Factory (ASF), companie românească de IT, specializată pe aplicaţii de colectare debite restante şi CRM estimează că va finaliza anul 2009 cu o cifră de afaceri a aplicaţiei de colectare debite Capone ce va depăşi 1.000.000 EUR, cu 33% mai mult decât rulajul înregistrat anul trecut. Din această sumă, circa 20% va fi obţinută din proiecte în afara ţării. Suita Capone generează circa 50% din vânzările companiei.
“Criza a impulsionat cererea pentru sisteme de colectare a debitelor restante. Creşterea se bazează pe nevoia tot mai multor organizaţii de a folosi un sistem de colectare, care să ajute la recuperarea datoriilor şi la reducerea importantă a costurilor generate de activitatea de colectare” a declarat Ştefan Păun, directorul general al ASF.
Pentru a-şi automatiza şi eficientiza procesului de urmărire a datornicilor, 4 clienţi noi din România au intrat în portofoliul Capone în ultimele 6 luni. În afară de piaţa locală, aplicaţia românească este implementată la clienţi din alte 7 ţări. Ponderea proiectelor externe în cifra de afaceri s-a menţinut faţă de anul trecut. “Din datele pe care le am acum, estimez că va rămâne în jur de 15% - 20% şi anul viitor” apreciază Păun.
Pe piaţa locală, Capone deţine o poziţie de leader, cu peste 50% dintre implementările de sisteme de colectare în bănci, conform estimărilor companiei. Printre clienţi se numară ING Bank, Unicredit Ţiriac Bank, Credit Europe Bank, Millenium Bank, Alpha Bank sau Banca Românească.
“Există o piaţă a aplicaţiilor de collection, dar deocamdată este o nişă foarte mică şi greu de estimat ca valoare. Însa, oricum s-ar face o estimare, sigur avem o poziţie dominantă în România, iar cererea va creşte semnificativ abia de acum încolo”, este de părere managerul ASF. Concurenţa este reprezentată de furnizori lideri la nivel mondial, însă oficialii companiei definesc Capone drept o soluţie matură, dezvoltată continuu în ultimii 7 ani şi care are avantajul preţului şi al timpului de implementare mult mai mic.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite